Készítette: Marijic Andrej, Krisztanov Ámor, Gogolák Alex, Lénárd Bence

Az e-sport mára már az egyik leghíresebb és legfeltörekvőbb sporttá vált az egész világon. Vajon ez az egész csak egy szórakozási lehetőség, vagy más is rejlik benne?

A fiatalok többsége minden nap játszik videójátékokkal, kompetitív vagy kalandjátékokkal. A kompetitív játékok magukba foglalják a versengő és egymás ellen folytatott harcot tartalmazó videójátékokat valós időben. Ezekhez a játékokhoz stratégiai megfontoltság és gyors reakcióidő szükséges. Egy kutatással Matthew Dye, Shawn Green és Daphne Bavelier bebizonyították, hogy azoknak, akik aktívan játszanak magas reakcióidőt igénylő játékokkal, a reflexük látványosan javul.

A legtöbb ember csak a szórakozás vagy pusztán az időtöltés kedvéért játszik. Annyiféle kategória létezik, hogy mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

Pinterest: hypebeast.com

Mint minden sportban, itt is vannak kiemelkedő játékosok, akik egymás között megmérettetik tudásukat egy verseny keretén belül. Rengeteg bajnokságot szerveznek világszerte, de tartanak kontinensen és országon belüli rendezvényeket is. Ezeken a speciális versenyeken külön e-sport csapatok vesznek részt, akik egy sajátos felkészülésen esnek át sok-sok gyakorlással. Ezen a szinten a játékot az emberek már munkának tekintik, akár napi 12 órát is gyakorolnak, illetve tanulnak csapatban dolgozni, igazolnak a játékosok és komoly fizetésük van.      

Manapság az egyik legismertebb sportág rengeteg követővel és szurkolóval. Hiába ellenzik sokan a sport megnevezését és magát a jelenséget, mégis teljesen normális dolognak számít az online megmérettetés.

Подели

LEAVE A RESPONSE

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Posts