Успешни спортисти наше школе

Приредила Мануела Бедлег

Гимназија и економска школа „Доситеј Обрадовић” се, осим одличним ученицима и професорима, одликује и врхунским спортистима који са собом носе много медаља, диплома и вредних награда.

Атлетичарке Лила Ковач, Вираг Бачи, Николет Хајас, Kатарина Калауз и Адриана Вилагош из одељења III-2 су се 30. 10. 2019. године пласирале на окружно такмичење у Суботици и освојиле четири сребрне и две златне медаље у трчању, бацању кугле, скоку удаљ и увис. Девојке су постигле одличне резултате. Лила Ковач 6. место, Вираг Бачи 2. место, Николет Хајас 2. место са скоком од 3, 68 m у даљ, а 2. место је такође освојила Катарина Kалауз скочивши 125 cm у висину. Прво место је постигла Адриана Вилагош за гурање тежине: 9,67 m.

Ученице наше школе на Окружном такмичењу у атлетици 2019. године у Суботици. Извор: Фејсбук страница ГЕШ ,,Доситеј Обрадовић“

Одељење III-2 се пласирало и на Окружно такмичење из стоног тениса. Донеле су три медаље 16. 10. 2020. Екипно: 1. место Лила Kовач, Марта Форо и Река Жига. Појединачно: 1.место Лила Kовач и Река Жига. Екипа је тако у целокупном такмичењу заузела 1. место.

Поред III-2 и одељење III-1 може се похвалити одличним спортистима. Међу њима су кошаркаши: Јована Белада, Тијана Kличковић, Вукашин Арсенић, Урош Јањић и Вељко Огњеновић; фудбалери: Марко Балаш, Урош Ракић и Никола Гардашевић; одбојкаши Јована Рашета, Вељко Огњеновић, Лука Јеркан и Никола Гардашевић.

Ишли смо као екипа Школе на међушколско такмичење и били смо први. Пласирали смо се на окружни ниво где смо својили 2. место. Такмичење је било веома занимљиво, како за нас, тако и, претпостављам, за све остале који су нас гледали јер смо ми екипа састављена од људи који воле да играју одбојку. Играли смо против екипе у којој су два репрезентативца Србије, док остали играју за ОK „Спартак” Суботица. Борили смо се и дали све од себе. На крају смо изгубили трећи, одлучујући сет са неколико поена разлике, изјавио је Никола Гардашевић.

Имамо мушку и женску екипу, припрема нас професор физичког. Најчешће се тимови, како мушки, тако и женски, састављају у зависности од спорта који ученици тренирају, али и према њиховим афинитетима. Такмичари се бирају од првог до четвртог разреда. Играмо против Средње техничке школе ,,Шинковић Јожеф“, а онај који победи пласира се на окружно такмичење у Суботици. Јако је занимљиво, дружимо се, играмо спорт који волимо и хранимо такмичарски дух, изјавила је Јована Рашета.

Лако смо прошли Општинско такмичење, ниједна школа није имала некога ко тренира одбојку док смо ми имали неколико ученика који дуже тренирају. Kад смо отишли у Суботицу, нисмо имали велике шансе јер је цео њихов тим био уигран у „Спартаку”. Тим је био састављен од свих ученика школе. Било их је и из тадашње четврте године. Било је занимљиво и зближили смо се са свима који су играли, изјавио је Вељко Огњеновић.

Разред се дичи и Мијатом Гиљеном. Мијат је 6. 12. 2019. освојио 2. место у групи 2003. годишта, али треће место по времену на такмичењу у пливању у Суботици. Такмичио  се  у дисциплини 100 m краул стилом, а време за које је испливао било је један минут и четири секунде.

Такмичење је било одлично. Било је пуно добрих и јаких такмичара. Задовољан сам својим успехом и жао ми је што не могу и ове године да идем да се такмичим и можда постигнем још бољи резултат, рекао је Мијат.

Ученице наше школе на Окружном такмичењу из стоног тениса 2019. године у Суботици. Извор: Фејсбук страница ГЕШ ,,Доситеј Обрадовић“

Поред свих одличних спортиста, школа се посебно може похвалити Адрианом Вилагош која је водећа у Европи и свету у бацању копља од 500g тежине на даљину од 64, 73 m. Адриана је са Вираг Бачи 11. 9. 2019. године отишла на такмичење у атлетици „Европске игре” у чешки град Брно. Бацила је копље тежине 500g на даљину од 55, 49m, док је Вираг бацила копље тежине 400 g на 37, 49 m.

Цела школа ишчекује нова такмичења и жели много успеха свим спортистима школе. Надамо се да ће нова 2021. година донети нове победе, успехе, награде, подићи наду и нахранити спортски дух свим такмичарима. Иако пандемија не јењава, желимо нашим спортистима добро здравље и одличну кондицију како би се онда када то време дозволи спремни вратили на терен.

Подели

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Posts