Планирам да будем у самом врху светског тениса, Марко Милетицки

приредила Теодора Пустахија

Гимназија и економска школа ,,Доситеј Обрадовић“ може се похвалити и сјајним спортистима. Свако и свом спорту, они озбиљно приступају тренинзима и већ сада припадају кругу професионалних спортиста. Све чешће сведочимо њиховим изузетним резултатима и радујемо се што из првих редова можемо да пратимо њихов рад и напредак. Ове недеље обрадовао нас је Марко Милетицки, ванредни ученик другог разреда смера Туристички техничар који је постао првак Војводине у тенису у категорији до 18 година. Поводом постигнутог успеха, кратко смо разговарали са Марком о његовим тренинзима, постигнућима и плановима.

Из приватне архиве саговорника

Колико дуго се бавиш тенисом?

Тенисом се бавим преко десет година.

Колико пута недељно тренираш? Ко је тренер који са тобом ради?

Тренирам у просеку четири сата дневно сваког дана у недељи, осим недеље. Тренер ми је Саша Стојисављевић из Новог Сада.

Где си се до сада такмичио?

Такмичио сам се по целој Србији, у многим земљама у Европи и Африци, а следећег месеца би требало да идем у Дубаи.

Којим резултатима се поносиш?

Био сам првак Војводине пет пута. Током протеклог викенда сам овом низу додао ту пету титулу првака. Такмичио сам се у Новом Саду у конкуренцији до 18 година, а ове године сам тек напунио 16. Сматрам то заиста великим успехом. Освојио сам и турнир ,,Tennis Europe“ у категорији до 16 година и одиграо сам једно финале. Неки од мањих успеха су 3. место на Купу Србије и освајања различитих турнира друге категорије одиграних у Србији. Био сам проглашен најбољим спортистом општине у 2018. години и најперспективнијим спортистом општине за 2015. годину.

Из приватне архиве саговорника

Да ли планираш да наставиш тениску каријеру?

Планирам да у будућности постанем професионалац и да будем у самом врху светског тениса.

Где проналазиш мотивацију?

Тенис играм искључиво зато што то волим. Мотивише ме Новак Ђоковић, прво зато што је велики човек, а онда и зато што је најбољи тенисер свих времена, према мом мишљењу.

Да ли постоји неко у свету тениса ко ти је узор?

Узор ми је одувек био Роџер Федерер због своје невероватне грациозности и технике којом игра. Упркос томе што има 40 година и даље се налази међу најбољима на свету.

Подели

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Posts