А шта ако приметимо прве симптоме вируса корона

Приредила Сара Грујић

Вирус корона је окренуо наш свет наглавачке. Најпре нас је удаљио једне од других, а потом и пробудио страх од живота који смо некада сматрали нормалним и уобичајеним. Одузео нам могућност да удахнемо пуним плућима. Управо зато сам одлучила да пишем о томе. Желела сам да продрем у његову срж и информишем се о поступцима дијагнозе и лечења, те сам у договору са члановима редакције обавила један веома занимљив позив.

Разговор сам водила са др Јосипом Крајнингер која је специјализована за дечије болести, тј. педијатрију. Желела сам да знам како изгледа преглед и тестирање деце средњег и старијег узраста на присуство вируса корона.

Др Крајнингер ми је испричала да се преглед у оваквим околностима не разликује много од уобичајеног прегледа деце. Деца са одређеним тегобама долазе у њихов диспанзер где се потом врши преглед грла, ушију, плућа, мери се температура и, по потреби, ради анализа крви у лабораторији.

У преглед детета укључене су разне методе, различите од случаја до случаја, што опет зависи од тегоба пацијента. Ако се испостави да је пацијент позитиван на тестове короне, он одмах одлази у кућну изолацију. Добија потребне лекове, мултивитаминске препарате, лекове за снижавање температуре и све остало што је потребно у таквој ситуацији.

Извор: Pinterest

Као неко ко се сусрео са процедуром прегледа, тестирањем и разним анализама, сматрам да је веома важно отићи на преглед чим се појаве први симптоми. Никада не можете знати да ли сте позитивни или не. Зато је веома важно спречити дезинформације, па потом и ширење вируса који може нашкодити људима у вашој околини.

Пошто смо увидели да се исти вирус другачије испољава код различитих људи, волела бих да будемо одговорни, носимо маске и слушамо своје тело које нам указује и на најмање промене. Треба се јавити у Ковид амбуланту и послушати савете лекара.

Будимо они који штите свет, а не они који га угрожавају.

Подели

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Posts